Nyheter Reportage
2 min lästid

Frikyrkan bygger idrottsanläggning för ungdomar

23:e januari 2019, 16:00
Frikyrkan bygger idrottsanläggning för ungdomar
Foto: Magnus Gidlöf.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I Fyrislund i Uppsala bygger frikyrkoförsamlingen Livets Ord en ny idrottsanläggning. Syftet är främst för att ge nya möjligheter till idrott och hälsa för kommunens barn och ungdomar.

Livets ord arena blir en ny idrottsanläggning i Fyrislund. Arenan innehåller en fullstor A-hall, en mindre B-hall, omklädningsrum, cafeteria och biytor fördelat på drygt 3000 kvadratmeter.
På en budget kring 40 miljoner kronor ska anläggningen skapa fler idrottsmöjligheter för barn och ungdomar.
– Vi vill ge nästa generation möjlighet att idrotta på sina egna villkor och förutsättningar på sin egen hemmaplan. Det är även för vår egen förening att växa och ha möjlighet för att utöva olika sporter, säger Magnus Gidlöf, verksamhetsansvarig från Livets ord.

Lösningar för att skydda ungdomars integritet

Under sommaren 2018 stod hallen färdig efter att projektet varit diskuterat under nästan sex års tid.
Något Magnus Gidlöf lyfter upp som unikt är att de har varit att bygga duschbås istället för ett öppet duschutrymme, som annars är ett vanligare alternativ.
– Många barn och ungdomar, i synnerhet tonåringar, har komplex för hur de ser ut och är rädda för att hängas ut på sociala medier. Vi vill genom det här stärka och skydda barnens integritet.

Stolta över att ge ungdomar idrottsmöjligheter

Arenan ligger intill Livets ords egen lokal och Magnus Gidlöf berättar att projektet byggs med stor stolthet från frikyrkoförsamlingens sida.
– Att en kyrka i Sverige bygger något så här stort är vi väldigt, väldigt stolta över. Och att också ta det beslutet utan garantier från kommunen what so ever. Också att ungdomar kan idrotta och jobba på sin hälsa, som det är ett så stort fokus kring idag.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #2 2018 och har uppdaterats.

#frikyrka #idrottshall #livets ord #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0