Reportage
2 min lästid

Industriområde blir del av centrala Nyköping

23:e januari 2019, 15:45
Industriområde blir del av centrala Nyköping
Foto: Nyköpingshem
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Just nu byggs det nya bostäder i ett tidigare industriområde. Detta enligt en satsning från Nyköpings kommun, där industrier ska knuffas ut för att utveckla stadens centrala delar.

I ett gammalt, centralt beläget, industriområde i Nyköping utvecklas det ett nytt bostadsområde. Just nu pågår arbetet i etapp två av området Förrådet, med namnet Ladugården, där 70 lägenheter på mellan ett till fyra rum och kök ska rymmas.
Satsningen är en del av Nyköping kommuns expansionsplaner och Nyköpingshem har fått direktiv om att bygga flertalet nya lägenheter fram till 2026.
– Att industrin försvinner är den utveckling Nyköping har haft allteftersom kommunen växer. Från centrum så trycks industrin ut och så fyller man på bostäder inifrån, säger Mikael Vestin, projektledare.

“Kommer att se väldigt annorlunda ut inom tio år”

Ladugården beräknas bli klart till 2020 och kommer då att få sammanlagt 4000 kvadratmeter boyta. Budgeten för projektet ligger på 120 miljoner kronor och byggs i enlighet med Miljöbyggnad silver, vilket Mikael Vestin stolt meddelar är deras första Miljöbyggnadcertifiering.

Om tio år tror han att området Förrådet kommer att integreras till att bli en självklar del av Nyköpings centrum.
– Jag tror att det kommer bli en del utan Nyköping som kommer att vara mest intressant att bo i. Just nu ligger det nära industriområden, men inte långt ifrån centrum och nära till allt. Så inom tio år kommer det att se väldigt annorlunda ut och när industrin försvinner här kommer läget att bli mycket, mycket bättre.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #2 2018 och har uppdaterats.

#bostadsområde #industriområde #miljöbyggnad #nyköping
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0