Affär & Karriär
24:e augusti 20162 min lästid

Rikshem får ny VD

24:e augusti 20162 min lästid
Rikshem får ny VD
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sophia Mattsson-Linnala, idag vd för kommunala fastighetsbolaget Huge Fastigheter AB, har utsetts till ny vd för Rikshem AB (publ).

Rikshems ägare, AMF och Fjärde AP-fonden, meddelar samtidigt att man avser att utse en ny styrelse för bolaget.

Sophia Mattsson-Linnala har lång erfarenhet från ledande positioner i fastighetsbranschen. Hon har tidigare bland annat varit vd på Sollentunahem och Botkyrkabyggen samt chef för finans- och ekonomienheten på SABO. Sophia Mattsson-Linnala tillträder tjänsten senast den 23 februari 2017.

– Rikshem har haft en mycket god tillväxt. Det finns en stor handlingskraft och utvecklingsförmåga i bolaget och jag ser fram emot att få leda ett så spännande företag vidare. Med sin tydliga affärsmässighet och långsiktighet har Rikshem en bra grund för att utveckla verksamheten och fastigheterna. Kombinerat med sina goda kommunrelationer och sociala satsningar finns bra förutsättningar för att bidra till att skapa hållbara samhällen. Detta är något jag känner starkt för och där har Rikshem med sin närvaro i många tillväxtkommuner en viktig roll att fylla, säger Sophia Mattsson-Linnala, tillträdande vd på Rikshem.

Rikshems ägare är överens om att utse en ny styrelse på en extra bolagsstämma som avses hållas den 1 september. På den extra bolagsstämman avses Bo Magnusson utses till ny styrelseordförande och Lena Boberg, Liselotte Hjorth samt Per-Gunnar Persson till nya ledamöter. Ebba Hammarström och Ulrika Malmberg Livijn avses väljas om.

– Sophia kommer med sin gedigna erfarenhet och kompetens att ta Rikshem vidare i bolagets utveckling. Fastighetsbranschen är stabil och med de låga räntor och den bostadsbrist som finns i Sverige kommer intresset för hyresbostäder och samhällsfastigheter vara fortsatt stort, säger Bo Magnusson, tillträdande styrelseordförande på Rikshem.

#affär & karriär #fastighet #karriär #rikshem
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0