Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Ny affärsområdeschef för Södra Wood

18:e maj 2016, 09:44
Ny affärsområdeschef för Södra Wood
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Jörgen Lindquist har utsetts till affärsområdeschef för Södras Wood.

Han har sedan den 14 mars varit tillförordnad chef för affärsområdet.

– Jörgen Lindquist har en gedigen bakgrund och internationell erfarenhet och kommer att vara en tillgång i vårt fortsatta arbete med att förbättra den långsiktiga lönsamheten inom Södra Wood, säger Lars Idermark, vd och koncernchef.

Jörgen Lindquist kom till Södra hösten 2015 som ekonomi- och finansdirektör (CFO) med ansvar även för IT och Inköp. Han lämnar nu sin roll som CFO och ansvaret för IT men behåller tills vidare ansvaret för Inköp. Peter Karlsson, Corporate Controller på Koncernstab Ekonomi, har utsetts till tillförordnad CFO och ansvarig för IT efter Jörgen Lindquist. Processen för att rekrytera en ny CFO har inletts.

– Jag ser med respekt på uppgiften att vända ett negativt resultat till långsiktigt uthållig lönsamhet. Samtidigt ser jag många möjligheter med en mycket spännande resa framöver, säger Jörgen Lindquist.

Jörgen Lindquist är civilekonom och utbildad vid Växjö och Lunds Universitet. Innan han började på Södra arbetade han på IKEA där han de senaste fem åren har varit CFO och tillförordnad vd för industridivisionen Swedspan International. Dessförinnan ansvarade han för IKEAs uppbyggnad av en ny möbelindustri i USA. Han har även varit CFO och vice VD för Axis-koncernen samt haft olika ledande ekonomibefattningar inom kemi och förpackningsbranschen.

Förändringarna träder i kraft med omedelbar verkan.

#affär & karriär #affärsområdeschef #industri #papper & massa #skogsindustrin #södra wood
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0