Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Ny vd för SABO

20:e april 2016, 11:53
Ny vd för SABO
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Anders Nordstrand blir ny vd för SABO.

– Vårt mål var att rekrytera en vd med rejäl erfarenhet från bostadsbranschen och med en genuin känsla för allmännyttans särskilda uppdrag, säger SABOs ordförande Leif Jakobsson.

Anders Nordstrand är idag vd för det allmännyttiga bostadsföretaget Bostads AB Mimer i Västerås och tillträder tjänsten som vd på bransch- och intresseorganisationen SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) efter sommaren, exakt tillträdesdatum är i dagsläget inte klart. SABOs nuvarande vd Kurt Eliasson, som lämnar efter nära tio år på posten, fortsätter fram tills Anders Nordstrand är på plats.

Under sin tid på Mimer har Anders Nordstrand bland annat ökat tempot i nyproduktionen och aktivt arbetat för att Mimer ska ta ett större samhällsbyggaransvar och att tillsammans med Västerås stad utveckla samhället.

– Jag vill idag inte göra någon programförklaring för mitt arbete med SABO. Det är viktigt för mig att först träffa personalen och medlemsföretagen för att sätta mig in i det arbete som görs idag. Men jag konstaterar att SABOs fokus på nyproduktion är viktigt. Det absolut viktigaste just nu är att få fram bostäder som fler har råd med. Allmännyttan har en viktig roll som samhällsbyggare. Det visar sig i både nyproduktion, renovering, förvaltning och i medlemsföretagens sociala insatser, säger Anders Nordstrand.

#affär & karriär #karriär #mimer #sabo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0