Nyheter Affär & Karriär
1 min lästid

Ny VD i Egnahemsbolaget

13:e april 2016, 07:27
Ny VD i Egnahemsbolaget
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Styrelsen har utsett Mikael Dolietis till ny VD i Egnahemsbolaget och han tillträder 15 augusti.

Mikael Dolietis har varit verksam i fastighetsbranschen i över 20 år och är sedan 2013 fastighetsutvecklingschef på systerbolaget Familjebostäder.

Egnahemsbolagets uppdrag är att bygga bostads- och äganderätter i Göteborg med fokus på bostadssegregerade områden, som idag domineras av till exempel hyresrätter. Tillsammans med andra byggaktörer deltar Egnahemsbolaget i BoStad 2021. Detta är ett samverkansprojekt som ingår i Göteborgs 400-årsjubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad. Satsningen innebär att 7000 nya bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda till år 2021.

– Det blir ett spännande och utmanande uppdrag att fortsätta med detta utvecklingsarbete tillsammans med mina medarbetare samt med nya och befintliga samarbetspartners, säger Mikael Dolietis.

Mikael Dolietis tillträder som VD 15 augusti. Michael Pirosanto, som varit tf VD i Egnahemsbolaget sedan 21 augusti 2015, kommer efter överlämning att återgå till att vara heltids-VD på Gårdstensbostäder.

#affär & karriär #bostadsmarknaden #egnahemsbolaget #karriär
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0