Affär & Karriär
2 min lästid

Han tackar ja till uppdraget som VD

11:e november 2015, 15:19
Han tackar ja till uppdraget som VD
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Jan Karlsson har utsetts till VD i Gotlands Energi AB. Jan har varit anställd i Vattenfall sedan 1989 och har sedan dess haft flera ledande positioner.

Jan Karlsson är idag tillförordnad VD för Gotlands Energi AB och tackar nu ja till uppdraget som VD för bolaget på två år med möjlighet till ett års förlängning. Jan har de senaste 26 åren arbetat inom Vattenfalls eldistributionsverksamhet på ledande chefspositioner. Han var ledamot i Gotlands Energi AB:s styrelse under åren 2008 till 2015.

– GEAB är ett intressant företag med unika förutsättningar och jag är mycket glad att, tillsammans med våra medarbetare, få jobba vidare med att utveckla GEAB, säger Jan Karlsson.

Jan, som är civilingenjör i Elektroteknik med examen från KTH, tog över som tillförordnad vd efter Jenny Larsson som den 1 juli 2015 gick vidare som chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet.

– Vi har i Jan Karlsson med sin breda och välrenommerade erfarenhet från energibranschen fått en mycket bra vd för Gotlands Energi AB. Jag och hela styrelsen ser fram emot att arbeta med honom, säger Jenny Larsson, styrelseordförande i Gotlands Energi AB.

– Som delägare i bolaget välkomnar Region Gotland Jan Karlsson som VD till GEAB. Jag övertygad om att han, med sin gedigna kunskap om bolagets möjligheter och utmaningar, kommer att fortsätta utveckla GEAB till ett ännu bättre bolag för gotlänningarna, säger Isabel Enström, vice ordförande Gotlands Energi AB.

#energi #gotland #verkställande direktör
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0