Affär & Karriär
2 min lästid

Empower förstärker med nyrekryteringar

4:e november 2015, 15:46
Empower förstärker med nyrekryteringar
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nyligen rekryterades två nya chefer till Empower Telecom Networks projektorganisation och den 1 oktober förstärker de även sitt service center med en ny chef.

– Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi har jobbat väldigt målinriktat med att stärka upp vår projektorganisation samt med centralisering av viktiga servicefunktioner för ökad effektivitet och kvalitet. Det känns väldigt bra att Kent, Raimo och snart Malin är på plats och kan ta det här arbetet vidare. De har alla en lång och bred erfarenhet av projektledning och ledarskap från olika branscher och kommer bidra med viktig ny kompetens inom företaget, säger Camilla Sundström, President för Empower Telecom Network Division.

Kent Hietala är ny projektkontorschef sedan 17 augusti med placering i Stockholm.Kent har stor erfarenhet från att driva underhålls- och utförandeentreprenader, vilket gör att vi stärker kompetensen i vår projektverksamhet. Han har en bakgrund som byggnadsingenjör och systemvetare och arbetade många år med IT-projekt, bland annat som IT-chef vid Kalix kommun. Sedan 2002 har han haft olika ledande positioner med fokus på projektverksamhet inom företag som United Spaces, Fortum Service/Infratek, Svevia och nu senast som regionchef för Maintpartners östliga verksamhet.

Raimo Kaunismäki är ny projektkontorschef för Telecomdivisionens nordiska projektkontor sedan 1 september med placering i Helsingfors. Raimo har en bred internationell erfarenhet inom teknik och ledarskap. Han kommer närmast från en tjänst som projektledare på Rejlers OY och har tidigare arbetat som expert inom Risk Management på YIT, som försäljningschef på Neste Jacobs (ingenjörstjänster), som avdelningschef för Project and Risk and Construction Management på Pöyry Chemical Business Area samt arbetat inom stora teknologileverantörer som Metso och Andritz.

Malin Jensen börjar den 1 oktober som Servicecenterchef med placering i Göteborg. Malin kommer närmast från Fujitsu Sweden AB där hon haft olika roller inom Service Management som Service Delivery Manager och Operational Manager för stora till medelstora kundkonton. Malin har även varit chef för en grupp processledare vilka drev processutveckling och förändringsarbeten hos kund. Under åren på Fujitsu har Malin också haft rollen som Transitionledare vid transition/transformation av Fujitsu sålda tjänster. Dessförinnan har hon arbetat som teamchef och projektledare inom Mandator Sverige AB där hon drev utveckling av affärsområdet Interaktiva utbildningsinsatser.

#empower #nyrekrytering #telecom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0