Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Imtech Nordic tillsätter ny VD

19:e augusti 2015, 07:36
Imtech Nordic tillsätter ny VD
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Med över 20 års erfarenhet från ledande befattningar som Affärsområdeschef, Ekonomichef, Projektchef och Operativ chef tillträder Leif Göransson, den 1:a september, rollen som tf. VD för Imtech Elteknik som ett led i att behålla tempot i bolaget för den satsning man gör på att ytterligare stärka sin marknadsposition.

Leif Göransson är chef för verksamhetsutveckling och Project V8 på Imtech Nordic, civilekonom, 48 år och har gedigen erfarenhet av företagsledande roller. Före tiden på Imtech som Operativ chef för Stanley Security i Sverige och tidigare med ledande befattningar inom Statoil samt dessförinnan mångårig erfarenhet som interim manager- och organisationskonsult.

”I den satsning vi gör på att vinna fler kunders förtroende inom Imtech Elteknik är det viktigt med kontinuitet kombinerat med ledarerfarenhet och nytänkande. Kriterier som Leif på alla sätt uppfyller. Med stort förtroende för vad Leif kan bidra med ser jag fram emot att lämna över ansvaret för bolaget i hans händer”, säger Fredrik Sederholm, avgående VD Imtech Elteknik.

Fredrik Sederholm kommer att lämna Imtech för att börja på Serendipity Innovation AB. Fredrik går in som delägare i bolaget och kommer även att vara VD i ett av dotterbolagen. Fredrik är kvar i sin tjänst under sin uppsägningstid fram till 2015-09-01.

”Fredrik har med sin erfarenhet och sitt engagemang bidragit till att bolaget utvecklats väl enligt plan. Han lämnar över ett stabilt bolag i marknadsledande position. Elteknik har ett bra inflöde på förfrågningarna och flera intressanta uppdrag och jag vill tacka Fredrik för hans bidrag både professionellt och personligt den tid han varit här, säger Håkan Kirstein, VD Imtech Nordic.

Samtidigt med att Leif tar över rollen som tf VD har rekryteringsprocessen inletts för att hitta en ny VD till Imtech Elteknik. Under hösten kommer vi kunna presentera resultatet av denna.

#affärsområdeschef #ekonomichef #elteknik #imtech #projektchef
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0