Affär & Karriär
1 min lästid

Ny trafikdirektör till Skånetrafiken

11:e februari 2015, 08:55
Ny trafikdirektör till Skånetrafiken
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Regiondirektör Jonas Rastad har utsett Linus Eriksson till ny trafikdirektör på Skånetrafiken. Linus kommer närmast från Trafikverket där han har arbetat som trafikledningschef med ansvar för väg- och tågtrafik i södra Sverige.

‒ Linus Eriksson har med sin bakgrund från Trafikverket en unik förståelse för den skånska kollektivtrafikens förutsättningar. Han är en modern och lyhörd ledare med ett tilltalande driv och betydande kreativitet. Skånetrafiken är en mycket framgångsrik och välfungerande organisation som i mångt och mycket utgör en rollmodell inom regionen. Jag tycker Linus har rätt personlighet och kvalifikationer för att leda Skånetrafikens mycket intressanta utveckling framöver, säger regiondirektör Jonas Rastad.

Linus Eriksson är brandingenjör till professionen och har arbetat både operativt och som chef för komplexa infrastrukturorganisationer med politisk ledning.

‒ Jag tycker att jag fått ett av Skånes mest spännande jobb eftersom Skånetrafiken berör så många människors vardag. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna på Skånetrafiken fortsätta att utveckla kollektivtrafiken i Skåne, säger Linus Eriksson som tillträder tjänsten som trafikdirektör i Skånetrafiken den 13 april.

#skåne #skånetrafiken #trafik #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0