Affär & Karriär
2 min lästid

WSP rekryterar erfaren hållbarhetsstrateg

5:e november 2014, 10:27
WSP rekryterar erfaren hållbarhetsstrateg
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

WSP stärker inom strategisk rådgivning och rekryterar Anna Thore som strateg inom miljö- och samhällsutveckling. Anna Thore kommer närmast från uppdraget som oppositionsråd, Kalmar kommun för miljöpartiet. Rekryteringen är ytterligare ett steg i WSPs strategi att med tillväxt och ökad strategisk rådgivning bli ledande inom samhällsbyggnadssektorn i Sverige.

Anna Thore kommer att arbeta med miljö- och samhällsutvecklingsfrågor med WSPs kontor i Kalmar som bas. Hon tillträder tjänsten den 10 november 2014.

– Det är roligt att få fortsätta arbeta med att utveckla samhället mot att bli mer hållbart. Det ska bli spännande att få att göra det “från andra sidan” och få tillgång till WSPs samlade resurser i Kalmar och Sverige. Även att kunna dra nytta av företagets globala kompetens. Inte minst Kanada som har en lång kustremsa liksom “lilla” Kalmar, säger Anna Thore.

Kalmar har i dag en stark position inom hållbarhetsområdet särskilt med inriktning mot kust och hav. Positiva krafter finns om akademin, företag och bland kommuner i regionen. WSPs ambition är att bidra till att regionen ytterligare kan stärka sin position, men även nyttogöra regionens erfarenheter till andra områden i Sverige. Initialt kommer Anna att vara verksam inom Kalmarsundskommissionen.

– Vi var pionjärer på kustmiljöarbetet under EUs tidigare programperioder och vi behöver återigen ta den ledande taktpinnen och landa ett antal större EU-projekt här i Kalmar för ett renare Kalmarsund, säger Anna Thore.

WSP arbetar för att bidra till att miljö och hållbarhetsfrågorna integreras i samhällsbyggandes alla skeenden där byggsektorn är särskilt intressant.

– Vi vill bidra till att miljö- och hållbarhetsfrågorna i allt större omfattning integreras i samhällsbyggandes alla skeenden och vi hoppas kunna använda Anna som en katalysator för detta inom regionen och i samarbete med många olika parter. En sektor som vi inom WSP ser är särskilt intressant är byggsektorn där vi vill integrera miljö- och hållbarhetsfrågorna ytterligare för att möta framtidens behov, säger Lars Gustafsson, avdelningschef för Miljömanagement på WSP.

#annathore #karriär #wsp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0