2019-09-25 Lämnar byggbolaget för topptjänst på Svevia https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/Mattias-Gretzer.jpg

Lämnar byggbolaget för topptjänst på Svevia

Mattias Gretzer. Foto: Svevia
Affär & Karriär

Som en del av Svevias fortsatta arbete med att utveckla anläggningsverksamheten i regionen rekryteras nu Mattias Gretzer som chef i region Stockholm.

– Mattias Gretzer har bred erfarenhet från anläggningsverksamhet. Hans gedigna erfarenhet och goda ledarskapsegenskaper ger oss de bästa förutsättningarna att fortsätta utveckla Svevias anläggningsverksamhet inom Stockholmsregionen, säger Per Höglund, chef för Division Anläggning i Svevia i ett pressmeddelande.

Tidigare affärschef i BTH Bygg

Mattias Gretzer har en civilingenjörsexamen inom väg- och vatten från KTH. Han kommer närmast från en tjänst som affärschef i BTH Bygg och hade dessförinnan flertalet chefspositioner på Skanska. Mattias Gretzer tillträdde sin tjänst den 27 juni.

– Jag ser fram emot att lära känna alla medarbetare i region Stockholm. Det som lockade mig med Svevia är dels företagets unika bredd, dels företagets specialisering. Vår bredd där vi kan erbjuda kunden hela värdekedjan, vilket få eller inte ens någon av våra konkurrenter kan slå. Vår specialisering där vårt fokus ligger på att vara specialister på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur, säger Mattias Gretzer.

Svevia division Anläggning bygger nya vägar och bygger om befintliga. Även grundläggning, markarbeten, vindkraft och miljörelaterade uppdrag inom marksanering tillhör kärnverksamheten. Divisionen driver hela eller delar av infrastrukturprojekt från projektering och planering till utförande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!