Affär & Karriär
8:e maj 20191 min lästid

Toppchef lämnar vindkraftsjätten

8:e maj 20191 min lästid
Toppchef lämnar vindkraftsjätten
Anders Runevad lämnar sin post. Foto: Vestas
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Vindkraftsjätten Vestas koncernchef Anders Runevad lämnar sin post. ”Rätt tillfälle för mig att kliva av”, säger Runevad i ett pressmeddelande. Från och med den 1 augusti tar Henrik Andersen över i den danska börsjätten.

– Efter att ha lyckats lyfta vindenergi till samma nivåer som fossilt bränsle går nu både Vestas och branschen in i en ny fas och det är då rätt tillfälle för mig att kliva av och lämna över bolaget till en ny ledare, säger Anders Runevad i ett pressmeddelande.

Han fortsätter som vd fram till 1 augusti och kommer sedan att finnas kvar som rådgivare till sin efterträdare fram till mitten av nästa år.

– Under Anders starka strategiska och operativa ledarskap har Vestas gått igenom en framgångsrik och blivit en global ledare inom vindenergi och påbörjat resan mot att bli en ledare inom hållbara energilösningar, kommenterar ordförande Bert Nordberg avgången på tisdagskvällen.

Anders Runevad efterträds av Henrik Andersen, som sitter i Vestas styrelse sedan 2013 och i dagsläget är vd för den danska färgtillverkaren Hempel.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0