Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Ny EVP till ledningsgruppen för Stora Enso

11:e november 2021, 07:43
Ny EVP till ledningsgruppen för Stora Enso
René Hansen. Foto: Stora Enso.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Stora Enso har utsett René Hansen till EVP, Head of Brand and Communications, och till medlem i koncernens ledningsgrupp. Han tillträder i februari 2022 och kommer att arbeta i Stockholm, enligt ett pressmeddelande från Stora Enso.

René Hansen är norsk medborgare och kommer närmast från Yara International, ett världsledande företag inom gödselmedel, där han innehaft positionen som Vice President Head of Brand Management. Tidigare har han haft flera roller inom global marknadsföring och varumärkesansvar på företag som TOMRA Systems, Zound Industries och Burton Snowboards.

– Jag är mycket glad över att få välkomna René Hansen till Stora Enso och till vår ledningsgrupp. Renés långa erfarenhet inom strategisk varumärkesutveckling kommer att snabba på vår fortsatta transformation mot att bli The renewable materials company – företaget för förnybara material. Hans förmåga att koppla samman människor, verksamhet och hållbarhet genom målmedveten och erfarenhetsdriven kommunikation kommer att vara oerhört värdefull för vår organisation. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med René för att lyfta vår kommunikation och vårt varumärke till nästa nivå, säger Annica Bresky, Stora Ensos VD.

Hansen har mer än 18 års erfarenhet av ledande uppdrag inom utveckling och integration av företagsmarknadsföring, varumärke, design och medarbetarengagemang för genomgripande företagskommunikation.

– Det känns spännande att börja på Stora Enso. Deras banbrytande satsningar på förnybara material visar på vad världen behöver för att kunna bekämpa klimatförändringen och vända utvecklingen. Genom Stora Ensos ambitiösa hållbarhetsagenda, vars mål är att bidra positivt till klimatet, är företaget perfekt positionerat i den cirkulära bioekonomin. Jag är redo att ta mig an utmaningen att utveckla, lansera och främja miljövänliga produkter som bidrar till en mer hållbar framtid, säger René Hansen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0