Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Sverige tar över klubban för europeiskt bostadsnätverk

22:a oktober 2021, 12:12
Sverige tar över klubban för europeiskt bostadsnätverk
Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden och ordförande Eurhonet. Foto: Lasse Hejdenberg
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Fredrik Törnqvist, vd för det allmännyttiga bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping, tar över ordförandeskapet för det europeiska bostadsnätverk Eurhonet. Syftet med verksamheten är att främja kunskapsutbyte mellan europeiska bostadsbolag och bevaka bostadsfrågorna inom EU. I nätverket ingår 38 bostadsbolag som har sammanlagt 1,2 miljoner bostäder.

Törnqvist tar över ordförandeklubban för Eurhonet fredagen den 22 oktober, enligt ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt roligt att få den stora äran att representera alla våra medlemsbolag, verksamma i sju länder. Då jag har haft förmånen att vara verksam i styrelsen i flera år ser jag nu fram emot att ta över ordförandeklubban. Under mitt ordförandeskap kommer vi att fortsätta driva bostadsfrågor på bred nivå och lägga särskilt fokus på hur våra medlemmar ska återstarta efter covid-19, säger Fredrik Törnqvist.

Eurhonet syftar till att medlemmarna ska få möjlighet att arbeta och lära av varandra, utveckla nya idéer och förnya tillsammans. Organisationen arbetar som huvudinriktning med benchmark för att hitta best practise och lära av varandra. Arbetet bedrivs i ett antal topic groups exempelvis inom integration, om- och nybyggnation, energieffektivisering, åldrande befolkning, digitalisering och olika EU-projekt. Eurhonet har kontor i Bryssel och ägnar sig också åt att bevaka bostadspolitik och finansieringsmöjligheter i Europa.

– Bostadsmarknaden, systemen och förutsättningarna ser väldigt olika ut i olika länder men det som förenar ligger i det dagliga arbetet, vilket är väldigt lika. Vi har alla samma utmaningar. Jag tycker det är viktigt att höja blicken och våga titta utanför våra egna gränser. Vi är bra på mycket i Sverige men det finns förstås väldigt mycket att lära av våra kollegor i Europa, säger Fredrik Törnqvist.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0