Nyheter Affär & Karriär
1 min lästid

VD-byte efter ifrågasatt agerande

14:e oktober 2021, 07:03
VD-byte efter ifrågasatt agerande
Dan Törnsten, ny vd för Mofast. Foto: Colliers
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Dan Törnsten, som sedan två år tillbaka är styrelseledamot i Mofast, har valts till ny vd för bolaget. Han ersätter därmed Mathias Bjerkelius, som i ett TV-inslag ifrågasatts för sitt agerande innan sin aktiva tid i Mofast.

Törnsten har sedan två år tillbaka suttit i Mofasts styrelse och har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen, senast som vd på Colliers International.

Förutom att han kan allt från fastigheter till juridik så är han en skicklig portföljförvaltare. Med Dan vid rodret är jag trygg med att vi kan fortsätta vår spännande tillväxtresa, kommenterar Jonas Blomquist, styrelsens ordförande.

“I ett inslag i TV den 30 september i år har vd Mathias Bjerkelius och Eric Fischbein, en av bolagets styrelseledamöters agerande ifrågasatts innan de var aktiva i Mofast”, skriver Mofast i pressmeddelandet.

Mofast har tillsatt en oberoende utredning och Bjerkelius har på egen begäran avregistrerats som vd för Mofast och dess dotterbolag tills att rapporten är färdigställd.

Det känns bra att vi får en oberoende granskning av de olika påståenden som nu framförts i media, kommenterar Jonas Blomquist.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0