Nyheter Affär & Karriär
2 min lästid

Ny vd för HFAB

13:e oktober 2021, 11:27
Ny vd för HFAB
Christian Kylin. Pressbild: Halmstad kommun
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Halmstads kommuns fastighetsbolag, HFAB, rekryterar Christian Kylin som ny vd. Han kommer närmast från Falkenbergs bostadsbolag FABO där han är vd sedan 2015. Dessförinnan har han bland annat arbetat i Deromekoncernen, enligt ett pressmeddelande från Halmstads kommun.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen. Christian har en gedigen bakgrund och bredd från fastighetsbranschen och därtill kommunal erfarenhet, säger Jimmie Tschander (C), styrelseordförande i HFAB.

HFAB:s styrelse har beslutat att anställa Christian Kylin som ny vd för bolaget. Han är i dag vd på Fabo, Falkenbergs kommuns motsvarighet till HFAB. Mellan 2003 och 2015 har han haft ett flertal roller inom Varbergsföretaget och trävarukoncernen Derome, bland annat som fastighetschef. Kylin är utbildad bygg- och fastighetsekonom vid Högskolan i Halmstad.

– Jag ser mycket fram emot att vara med och bidra till Halmstads och HFAB:s utveckling. Jag har följt bolaget på håll och vill medverka till att skapa mervärde för organisation, ägare och kunder, säger Christian Kylin.

Kylin börjar sitt nya arbete på HFAB efter årsskiftet. Han efterträder Chatarina Rydberg Lilja som slutade i april i år.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0