Affär & Karriär
2 min lästid

Catena förändrar i ledningen

1:a september 2021, 11:04
Catena förändrar i ledningen
Malin Nissen och David Silvesjö. Foto: Catena
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Catena utser David Silvesjö till tjänsten som finanschef och Malin Nissen blir ny chef för affärsstöd, båda blir en del av Catenas ledningsgrupp, enligt ett pressmeddelande.

David Silvesjö, som har varit anställd i Catena sedan 2018, kommer närmast från en roll som Finanscontroller/IR och har en bakgrund inom fastighetsbranschen och bank/investmentbanksektorn. Han efterträder Peter Andersson som övergår till en roll som Senior Advisor på Catena.

– David har en bred och gedigen kompetens och erfarenhet och kan som ny Finanschef på ett smidigt sätt fortsätta utveckla det arbete som Peter framgångsrikt drivit inom finansieringsområdet sedan 2013, säger Catenas vd Jörgen Eriksson.

Malin Nissen har varit anställd i Catena sedan 2019 i rollen som HR-chef och har en bakgrund inom HR-området som konsult samt i olika chefsbefattningar inom offentlig verksamhet. Hennes nya roll som chef för affärsstöd omfattar de koncerngemensamma funktionerna HR, kommunikation och hållbarhet. Hon ersätter Sofie Bennsten som haft ansvaret temporärt.

– Vi är glada att Malin vill fortsätta leda dessa viktiga funktioner framåt i en övergripande roll som både skapar effektiva beslutsvägar och på ett bra sätt möjliggör kunskapsdelning i hela verksamheten. Aktivitetsnivån är mycket hög inom HR, kommunikation och hållbarhet och på detta sätt kan vi använda både Malins och Sofies strategiska kompetenser och goda ledaregenskaper på bästa möjliga sätt, säger Catenas vd Jörgen Eriksson.

Catenas ledningsgrupp kommer när ledningsförändringarna verkställs i månadsskiftet augusti/september 2021 bestå av följande personer och befattningar: vd Jörgen Eriksson, vVD/CFO Sofie Bennsten, Finanschef David Silvesjö och Chef Affärsstöd Malin Nissen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0