Affär & Karriär
1 min lästid

Fastighetsägarna GFR utser tillförordnad vd

1:a juli 2021, 08:52
Fastighetsägarna GFR utser tillförordnad vd
Rikard Ljunggren, tf vd Fastighetsägarna GFR. Foto: Fastighetsägarna
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Styrelsen för Fastighetsägarna GFR har utsett Rikard Ljunggren till tillförordnad vd från och med 1 juli. Rikard har arbetat i organisationen sedan 2014 och kommer närmast från rollen som chef Näringspolitik och kommunikation.

Under året har en rekryteringskommitté bestående av representanter från styrelsen, tillsammans med rekryteringsfirman Maquire, genomfört en process för att hitta en ny vd för Fastighetsägarna GFR. Detta då nuvarande vd Dennis Bucht bestämt sig för att sluta under hösten. 

Vid ett extrainsatt styrelsemöte den 28 juni beslutade därför styrelsen att tillförordna Rikard Ljunggren som vd från och med den 1 juli. Dennis Buchts formella uppdrag fram till dess att han slutar i höst, är att stödja tillfördnad vd samt övriga ledningsgruppen. 

– I dagens politiska läge är det uppenbart hur viktigt det är att fastighetsbranschen har en tydlig röst i samhällsdebatten. Det är också uppenbart hur viktigt det är med en stark branschorganisation. Med sin bakgrund och personlighet är vår bedömning att Rikard är väl rustad för uppgiften att företräda branschen och utveckla medlemsnyttan för Fastighetsägarna, säger Mariette Hilmersson, styrelseordförande för Fastighetsägarna GFR.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0