Affär & Karriär
1 min lästid

Hufvudstaden får ny vd vid årsskiftet

24:e juni 2021, 13:50
Hufvudstaden får ny vd               vid årsskiftet
Ivo Stopner och Anders Nygren. Fotograf: Jäger Arén
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Ivo Stopner har varit vd i Hufvudstaden sedan 1999, dvs i 22 år. Nu har Stopner meddelat styrelsen att han vill utnyttja sitt så kallade 60-årsavtal och gå i pension vid årsskiftet 2021/22.

Styrelsen har utsett vice vd Anders Nygren till ny vd i Hufvudstaden med tillträde den 1 januari 2022. Han är för närvarande chef för affärsområde Stockholm och har tidigare varit ansvarig för Hufvudstadens fastighetsutveckling.

“Det är glädjande att vi kan göra detta byte på vd-posten genom en internrekrytering som säkerställer kontinuitet i företaget”, avslutar Fredrik Lundberg.

Styrelsen har vidare utsett bolagets CFO Åsa Roslund till vice vd med tillträde den 1 januari 2022. Sedan tidigare är även Bo Wikare, chef affärsområde NK, vice vd i Hufvudstaden.

“Jag har arbetat i Hufvudstaden i över 30 år varav 22 år som vd. Det har varit oerhört stimulerande och utvecklande att under så lång tid få förmånen att leda detta fina företag och alla dess väldigt kompetenta och engagerade medarbetare”, säger vd Ivo Stopner.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0