Affär & Karriär
2 min lästid

Ny ordförande vald för Biometria

7:e juni 2021, 13:11
Ny ordförande vald för Biometria
Anders Nilsson, ny styrleseordförande för Biometria. (Foton: Biometria)
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Anders Nilsson tar över som ordförande i Biometria och efterträder därmed Mats Sandgren som varit ordförande sedan 2018 när Biometria fusionerades. 

Anders Nilsson, född 1951, är civilingenjör och har en lång bakgrund inom främst IT-sektorn. Sedan tio år sitter han i flertalet styrelser, för närvarande bland annat som ordförande i SSG.

− Det här är ett otroligt spännande uppdrag. Kombinationen av skog och IT gjorde det svårt att tacka nej. Med min erfarenhet från styrelsearbete i många olika branscher kan jag bidra till att vi fokuserar på rätt frågor i styrelsen, säger Anders Nilsson som varvar styrelseuppdragen med skogsarbete i den skog han äger i Hälsingland.

Tidigare i vår tog Biometrias styrelse beslut om en go live-plan för VIOL 3. Anders Nilsson säger att en av de viktigaste frågorna nu är att stötta organisationen för att tidplanen ska hållas.

− Att komma i mål med de stora satsningar som gjorts blir naturligtvis ett stort fokus. På sikt tror jag att fullt automatiserad mätning blir en än viktigare fråga. Det händer mycket i branschen just nu, både vad gäller digitalisering och hållbarhet. Nu ser jag fram emot att ta mig an de här frågorna med stor delaktighet och engagemang, säger Anders Nilsson.

− Det känns väldigt positivt att få arbeta med Anders Nilsson som jag känner som en mycket skicklig och kompetent ordförande från mina år i SSG:s styrelse. Anders bakgrund inom IT kommer väl till pass i Biometria då vi har en stor IT-verksamhet, säger Ingela Ekebro, VD för Biometria och fortsätter:

− Jag har uppskattat att arbeta tillsammans med Mats Sandgren. Han har varit en viktig och mycket trygg person i utformningen av Biometria och även en bra lots för mig in i jobbet som ny VD.  Därför vill jag ta tillfället i akt att både hälsa Anders varmt välkommen till Biometria och rikta ett stort och hjärtinnerligt tack till Mats för hans insatser som ordförande under en sannerligen utmanande och händelserik tid i Biometria.

Vid årsstämman beslutades även att Lennart Stenqvist skiftar plats med Martin Holmgren (båda Stora Enso) så Martin nu blir suppleant och Lennart ordinarie. I övrigt består styrelsen som tidigare.

Valet av Anders Nilsson som ny ordförande skedde vid Biometrias digitala årsstämma den 2 juni. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0