Nyheter
2 min lästid

Afry lämnar Ryssland - nej till nya projekt

8:e mars 2022, 16:43
Afry lämnar Ryssland - nej till nya projekt
Pressbild: AFRY
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Nu uppger Afry i ett pressmeddelande att de beslutat att inte ta nya projekt i Ryssland och påbörjat processen för att avsluta sin verksamhet i landet.

“Mot bakgrund av det pågående kriget i Ukraina och dess tragiska konsekvenser, så har AFRY beslutat att inte ta sig an nya projekt i Ryssland och har samtidigt påbörjat processen för att avsluta sin verksamhet i Ryssland.”, motiverar de beslutet.

I nuläget utvärdera Afry hur pågående projekt kommer att påverkas och hur bolaget kan stötta de 200 medarbetare som är baserade i Ryssland.

“AFRYs omedelbara fokus har varit att ta hand om våra medarbetare i regionen genom att säkerställa säkerheten för våra kollegor i Ukraina och att stötta våra kollegor i Ryssland i dessa svåra tider”, heter det.

”Vi fördömer Rysslands invasion av Ukraina, och på AFRY har vi blivit chockade och förfärade över lidandet som det orsakat. Våra tankar går till folket i Ukraina och alla som drabbas. AFRY kommer alltid att stå upp för det vi tror på. Därför har vi beslutat att inte längre ta oss an nya projekt och initierar processen för att avsluta vår verksamhet i Ryssland, givetvis med hänsyn till våra kunder och medarbetare”, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef på AFRY.

Verksamheten i Ryssland motsvarar mindre än 1% av AFRYs totala nettoomsättning 2021. Beslutet förväntas inte att någon materiell inverkan på AFRYs finansiella resultat.

#afry #digitalisering #energi #industri #infrastruktur #ryssland #teknik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0