Nyheter
2 min lästid

Ny rapport sätter fokus på mångfald

9:e november 2021, 07:58
Ny rapport sätter fokus på mångfald
Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

För att rikta fokus mot innoavationsektorns ökade arbete för jämställdhet, tillgänglighet och inkludering i samhället släpper Innovationsföretagen rapporten ”Innovation för mångfald”. Rapporten blir den femte i serien i ”Innovation för” med temat mångfald.

Innovationsföretagens förhoppning med rapporten ”Innovation för mångfald” är att belysa vikten av mångfald i samhället samt att visa på hur företags konkurrenskraft stärks när fler perspektiv tas med.

– Vi har valt att särskilt lyfta lösningar som bidrar till ökad jämställdhet, tillgänglighet och inkludering. Men även marginaliserade perspektiv som bidrar med normkritiska metoder och synsätt. Ett bättre samhälle kräver nya lösningar och det är där våra medlemsföretags smarta och innovativa idéer kommer in, säger Magnus Höij, förbundsdirektör på Innovationsföretagen.

– Vi behöver få in fler perspektiv och insikter redan i design- och planeringsfasen. I rapporten lyfter vi därför bland annat arbetet med ett nyutvecklat system för jämlikhetscertifiering för stadsplaneringsprocesser och byggprojekt. Vi presenterar även ett projekt om social hållbarhet och hur sociala obligationer kan möjliggöra rätt investeringar i områden som behöver det som mest, säger Magnus Höij.

Innovation för mångfald är den femte rapporten i Innovationsföretagens rapportserie ”Innovation för” somfokuserar på hur Innovationsföretagens medlemmar dagligen bidrar till ett bättre samhälle genom nytänkande innovationer.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0