NCC
2 min lästid

NCC bygger bostäder för 400 miljoner i Jönköping

11:e november 2021, 13:27
NCC bygger bostäder för 400 miljoner i Jönköping
Illustration av vy från Strandangstorget Tengbom. Bild: NCC
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

I Jönköpings stadsdel Strandängen ska NCC tillsammans med Vätterhem bygga 120 hyresrätter och 44 trygghetsboenden. Projektet ingår i parternas strategiska partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till cirka 400 miljoner, enligt ett pressmeddelande från NCC.

– Strandängstorget är Vätterhems största nyproduktionsprojekt i modern tid. Med Vättern som närmsta granne och närheten till Jönköpings stadskärna skapar vi tillsammans med NCC en trivsam och levande stadsdel med attraktiva bostäder och lokaler, säger Henrik Möller, fastighetsutvecklingschef Vätterhem.

I projekt Strandängstorget ska NCC uppföra 164 bostäder; 120 hyresrätter i storlek 1–4 rum och kök samt 44 trygghetsboenden om 1–3 rum och kök. I markplan byggs verksamhetslokaler för bland annat gym, restaurang och butiker.

Bostäderna projekteras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att boendet utformas utifrån högt ställda krav på energieffektivitet, hälsosam inomhusmiljö med god ventilation och sunda materialval.

Projektet drivs inom ramen för det strategiska partneringsamarbete mellan NCC och Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem som inleddes i juni 2018.

– Vi bygger vidare på det goda samarbetet med Vätterhem och har startat markarbetet för vårt andra gemensamma projekt. Genom att vi samarbetar i partnering från tidigt skede och i flera projekt kan vi ta tillvara kunskap och erfarenheter för att utveckla flexibla och kostnadseffektiva bostäder för Jönköpingsborna, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef, NCC Building Sweden.

Markarbeten har påbörjats och bostäderna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2024.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0