NCC
2 min lästid

NCC säljer mark i Järva Krog

3:e november 2021, 14:26
NCC säljer mark i Järva Krog
Illustration av NCC:s utvecklingsområde i Järva krog, bild Aerial.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

NCC säljer mark i Solna till Aros Bostad för cirka 260 miljoner. I köpet ingår byggrätter motsvarande cirka 190 nya bostäder som Aros Bostad ska uppföra med NCC som totalentreprenör, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Marken innehåller färdiga bostadsbyggrätter i Järva Krog, Solna. Prislappen landar på cirka 260 miljoner och försäljningen utförs genom en aktieöverlåtelse som förväntas ge en positiv resultateffekt i affärsområde Property Development vid två tillfällen; under tredje kvartalet 2022 och i fjärde kvartalet 2023.

Marken är en del av NCC:s andra utvecklingsetapp i Järva krog som inkluderar bolagets nyligen startade kontorsprojekt Nova. När kvarteret står färdigt kommer det innehålla cirka 10 000 kvadratmeter kontor, handel, service samt bostäder i ett område med goda kommunikationer nära naturen.

– I och med denna försäljning så skapas det en helhet i kvarteret tillsammans med vårt kontorsprojekt Nova. Vi och Aros Bostad har bland annat gemensamma ambitioner inom hållbarhet och kundvärden varför vi är mycket glada att det är just Aros Bostad som vi nu säljer bostadsbyggrätterna till och att det är NCC som blir totalentreprenör, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Aros Bostad kommer att teckna avtal med NCC Building Sweden som blir totalentreprenör vid uppförandet av bostäderna i kvarteret. Entreprenadavtal förväntas tecknas under 2022. NCC har tidigare uppfört bostadsprojekt Link åt Aros Bostad i Järva Krog.

– Vi är verkligen glada över att vara del av den fortsatta utvecklingen av Järva Krog. Solna kommun har en stark bostadsmarknad, vilket bekräftades av försäljningstakten i vårt tidigare projekt i området. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med NCC som är en trygg partner med ett starkt hållbarhetsfokus, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0