Moduler
1 min lästid

Zenergy AB visar fortsatt stark tillväxt

13:e juni 2013, 13:22
Zenergy AB visar fortsatt stark tillväxt
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Med en omsättning för verksamhetsåret 2012 på 12,7 mkr (6,6 mkr) mkr fortsätter Zenergy AB att växa på marknaden för moduler i Sverige. Nu visar även norsk olje- och gasexploateringsindustri (offshore industrin) ett stort intresse för företagets moduler, marknadens mest energieffektiva. Offertportföljen mot norsk offshore industri uppgår idag till cirka 70 mkr.

Fokus har legat på tillväxt och marknadsandelar men går nu mot att nå en stark och lönsam position på marknaden för flexibla bostadslösningar, moduler, i Norden och Europa. Betydande investeringar i produktutveckling och produktionsteknikutveckling gör att man står väl förberett för en starkt växande marknad såväl inom som utom Sverige.

Efterfrågan drivs på av direktiv från Europaparlamentet gällande energieffektiviseringskrav liksom av nationella krav som i t.ex. Norge, där myndigheterna infört nya strängare krav på energisparåtgärder, TEK 10. Så är det även i Tyskland där regeringen beslutat att 35 % av all produktion av elektricitet måste genereras av förnyelsebar energi redan 2020. Zenergy uppfyller kraven för dessa strängare normer genom energieffektiva lösningar och har därmed idag en stark position på marknaden för flexibla bostadslösningar, moduler

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0