Mässor
2 min lästid

Hifab vände både skutan – och resultatet

18:e mars 2024, 10:26
Hifab vände både skutan – och resultatet
Nicke Rydgren, VD för Hifab. Bildkälla: Hifab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

1947 grundades Hifab och när Nicke Rydgren tog över VD-stolen 2022 var det med en tydlig agenda: modernisera.

– Historiskt har bolaget genomgått ett antal generationsväxlingar och känslan var att “nu är det dags igen”. En sak vi såg var att vi inte kan ha en affär som bara grundar sig på att våra kunder ska genomföra nybyggnationsprojekt. Hela branschen stod inför förändrade förutsättningar och vi behövde se över hela verksamheten och modernisera, förenkla och digitalisera. Vi landade i rollen som oberoende rådgivare och projektledare med tre ben där vi ser att vi kan skapa värde för våra kunder, säger Nicke Rydgren.

Det var inget snack om att Rydgren fick ett mandat att förändra när han kom in i bolaget.

– Vi hade ett negativt rörelseresultat. Vi hade så mycket bra kompetens men fick inte ihop vår affär. Många bolag hamnar där och då gäller det att våga förändra sig.

Inte beroende av “skjuts”

De tre delarna som nämndes ovan handlar om att hjälpa fastighetsbolag strategiskt med hållbarhet, energi och digitalisering, att leda alla former av projekt samt hjälpa till med utveckling inom teknisk förvaltning.

– Jag är en entreprenör och managementkonsult i grunden och har både byggt bolag och hjälpt många organisationer med strategi och förändring. Att komma från PE Teknik & Arkitektur som byggts på förvärv, börsnotering och konsolidering var spännande och lärorikt och något jag har med mig in i Hifab, säger Nicke Rydgren.

Nu handlar 2024 om att bygga vidare och vara uppmärksam på förändrade behov hos kunderna.

– Att jobba med samhällsbyggnad är väldigt tillfredsställande då man är med och påverkar på ett positivt sätt. Vi vill bygga en affär som bidrar även när det inte är högkonjunktur. Det är viktigt för mig att vi inte är beroende av att det är “skjuts” i branschen. Vi ska fortsätta göra det vi är bra på och vara stolta över det. Vi är inte det största bolaget, utan vår identitet är att vara flexibla och snabba, avslutar han.

#fastighetsbolag #hifab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0