Mässor
2 min lästid

Fokus på säkerhet när FastighetsMässan kommer till Malmö

16:e januari 2024, 07:21
Fokus på säkerhet när FastighetsMässan kommer till Malmö
Mikaela Kämpendahl. Bildkälla: Easyfairs.
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

Med ett stort fokus på branschens framtid och vikten av att träffas när det är tuffare tider, har det åter blivit dags för FastighetsMässan i Malmö. I år är temat fastighetsförädling och för första gången kommer Förvaltardagen – en halvdag med fokus på innovation, kostnadseffektiv och hållbar förvaltning till Malmö. Samtidigt blir det ett stort fokus på fastighetssäkerhet.

– Den här gången satsar vi stort på fastighetssäkerhet, ett högaktuellt ämne som berör hela branschen. Dels har vi en scen där fullt fokus ligger på ämnet och på torsdagsförmiddagen håller vi i nyinstiftade halvdagskonferensen Fastighetssäkerhet. På scen gästas vi bland annat av Evin Cetin, jurist och författare bakom boken ”Mitt ibland oss”, Peter Strandell från stiftelsen Tryggare Sverige och den tidigare inbrottstjuven Billy, säger Mikaela Kämpendahl, projektledare för FastighetsMässan.

Utöver mässans scener skapas grönområden där företag kan ställa ut sina produkter, och med fokus på den befintliga fastigheten hittar man en stor blandning av utställare, aktiviteter och föreläsningar på mässan.

– På grönområdena kommer vi få besök av narkotikahundar för att demonstrera ett narkotikasök. En annan stor höjdpunkt är Stefan Ingves, vår före detta riksbankschef som kommer för att föreläsa om den ekonomiska utvecklingen i Sverige och världen, vilket känns mer aktuellt än någonsin, berättar Mikaela Kämpendahl.

Miljöcertifierad mässa krokar arm med Elmässan

För att skapa en gemensam arena kring ämnen som säkerhet, energioptimering, digitalisering och solceller krokar FastighetsMässan arm med Elmässan. Det innebär att både FastighetsMässan och Elmässan kommer hållas samtidigt i samma byggnad. Båda mässorna ingår i Easyfairs koncept med hållbara mässor där mässarrangören hållbarhetsanpassar enligt SUSA:s metod.

– Det här är en ganska tung certifiering. Den innebär att vi arbetar systematiskt och strukturerat för att minska vårt miljöavtryck och bidrar till en positiv utveckling för människor och natur. I enlighet med vår hållbarhetspolicy och utifrån våra viktigaste miljö- och hållbarhetsområden har vi därför formulerat mål med konkreta handlingsplaner, säger Mikaela Kämpendahl och tillägger:

– Bland annat styr vi våra inköp mot mer miljöanpassning, vi jobbar med att minska vårt klimatavtryck från områden som energi, sortering och transporter, och vi lägger stort fokus på att utbilda våra medarbetare inom ämnet.

#fastighetmässan #fastighetsmässan syd #malmö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0