Energi
2 min lästid

”Det händer mycket inom alla områden”

3:e maj 2023, 08:42
”Det händer mycket inom alla områden”
För första gången på fyra år är det dags för Elfack i Göteborg. Bildcred: Svenska Mässan/Elfack.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Mellan den 9–12 maj går Elfack av stapeln i Göteborg. Här ska närmare 400 utställare från olika företag och organisationer samlas för att prata om och presentera det senaste inom el, energi och belysning.

– El- och energifrågan har ju seglat högt upp på agendan inom de flesta verksamheter. Dels mot bakgrund av behovet att snabbt ställa om till ett mer hållbart samhälle, dels på grund av senaste årens kriser och krig i Europa, säger Anna Jarnö, och fortsätter:

– Vi märker att det finns ett stort behov att få träffas fysiskt inom branschen, inte minst eftersom det är fyra år sedan förra Elfack.

Vad är aktuellt i branschen?

– Det händer mycket inom alla områden och teknikutvecklingen går otroligt snabbt så behovet av att informera om nya riktlinjer och att kompetensutveckla är enormt. Men det finns en stor nyfikenhet bland besökarna när det gäller solenergi, e-mobilitet och ellagring, säger Anna Jarnö och fortsätter:

– Sedan är hållbarhetsfrågan och hur vi arbetar med hållbarhet centralt för alla i den här branschen.

Fokus på tio produktområden

Historiskt sett, när Elfack arrangerats, har det funnits tre fokusområden, el, kraft och ljus. Men efter mässan 2019 kände man att det blev för trubbigt och otydligt. Därför har man till årets mässa delat upp det i tio produktområden, bland annat säkerhetslösningar, solenergi och solpaneler samt energilagring och batterier.

– Vi har valt att förtydliga produktområdena så att det ska bli enklare för besökarna att hitta det man söker, säger Anna Jarnö.

#elfack
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0