Mässor
2 min lästid

De vann årets Miljöbyggnad iDrift 2021

17:e december 2021, 16:20
De vann årets Miljöbyggnad iDrift 2021
Staffan Fredlund / Bild: Whilborgs. Syret i Lund / Foto: Felix Gerlach
Emilia Granberg Emilia Granberg
Like 0

I november hölls Sweden Green Building Awards 2021 där Wihlborgs fastighet Syret 6 i Lund tilldelades utmärkelsen Årets Miljöbyggnad iDrift. På Fastighetsmässan i Malmö finns Wihlborg på plats för att berätta om hur bolaget jobbar med att certifiera sitt befintliga bestånd, samt om hur viktigt det är att certifiera även befintliga byggnader och inte bara nya.

Idag blir det allt vanligare att fler och fler företag certifierar sina nybyggen enligt miljöcertifieringar som Miljöbyggnad eller BREEAM. Ett av dessa är Wihlborgs som länge haft stort fokus på energieffektivisering och hållbara materialval. Men för att även se till att äldre befintliga byggnader miljöcertifierats har bolaget beslutat om ett långsiktigt mål där samtliga kontorsbyggnader certifieras enligt Miljöbyggnad iDrift.

Miljöbyggnad iDrift är en relativt ny certifiering som Wihlborgs var med och tog fram i ett pilotprojekt med Sweden Green Building Council. Målsättningen var att bidra till en svensk miljöcertifiering för redan befintliga byggnader, och under hösten 2020 blev Wihlborgs kontorsbyggnad Syret 6 i Lund först ut med certifieringen.

– När det gäller miljöcertifieringar ligger fokus ofta på nyproduktion men det är minst lika viktigt att komma ihåg Sveriges redan befintliga fastighetsportfölj. Här finns det mycket att jobba med såsom energi- och klimatoptimering, underhåll och renoveringar, förbättring av den dagliga driften och man också fundera på hur man kan engagera sina hyresgäster, säger Staffan Fredlund, miljö- och klimatchef på Wihlborgs.

Årets Miljöbyggnad iDrift 2021

I november fick Wihlborgs ett kvitto på sitt proaktiva miljöarbete när fastigheten Syret 6 vann Årets Miljöbyggnad iDrift på Sweden Green Building Awards.

– Att vi fick utmärkelsen känns såklart jättekul då det är ett erkännande på att lagarbetet vi lagt ner varit något alldeles extra. När vi certifierar våra byggnader enligt Miljöbyggnad iDrift gör vi det genom att engagera våra egna förvaltare, driftansvariga och fastighetsvärdar, men också genom att involvera kunden som sitter i byggnaden. På så sätt ser inte bara vi som fastighetsbolag värdet med certifieringen utan den skapar också nytta och mervärde för kunden. Vi skapar tillsammans en hållbar affär, berättar Staffan Fredlund.

På Fastighetsmässan i februari kommer Staffan finnas på plats för att berätta mer om Miljöbyggnad iDrift, bolagets miljö- och klimatarbete, samt om hur just Wihlborgs driver sitt certifieringsarbete.

#byggnationer #easyfairs #fastighetsmässan #klimat #miljöbyggnad #miljöbyggnad idrift #sweden green council #wihlborgs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0