Interior
2 min lästid

Nytt hotell öppnar på Sveavägen 44

22:a maj 2015, 07:17
Nytt hotell öppnar på Sveavägen 44
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nu får Stockholm ytterligare ett hotell. Hotel With öppnar 106 nya hotellrum på Sveavägen 44 . Hotellet får sin entré i gatuplan och rummen, som anländer till Sveavägen i färdigbyggt skick, håller som bäst på att lyftas in i huset, en våning ner.

Urban Deli finns redan i Sveavägen 44-kvarteret med lunchrestaurang och café. Framöver kommer man även att färdigställa en restaurang och en saluhall. Det är också Urban Deli som kommer att operativt drifta det nya hotellet:

– Hotel With är det första hotell vi har förmånen att få jobba med, säger Jesper Weidlitz, konceptutvecklare på Urban Deli. Vi har länge velat ge oss in på detta spår, och vårt helhetskoncept på Sveavägen 44 känns klockrent. Det personliga och urbana hotellet kommer att ha drygt hundra nya rum för gäster inom en kategori som jag kan se har blivit bortglömd av stockholmshotellen i övrigt. Den som bokar rum hos oss kan förvänta sig väldesignade rum till bekväma priser i kombination med en livlig mix av mat, dryck och skönt häng.

Hotellrummen byggs och färdigställs av ALMACO, ett företag som är inredningsspecialister för både kryssningsfartyg och på land. Hotellrummen fraktas sedan hit i helt färdigt skick. De förs med precision in i fastigheten. Ett tjugotal kommer också att byggas på plats. Därefter sammanfogas alla rum och korridorer och bildar tillsammans Stockholms nya Hotel With. Det hela är en ovanlig process inom fastighetsbranschen.

– Vi levererar 84 färdiga rum samt bygger 22 på plats, säger Sebastian Lagerlöf på ALMACO. Dessutom levererar vi inredning som mattor, sängar, TV och accessoarer till det nya hotellet. Vanligen ser vi kryssningsfartyg bland våra kunder, så det var väldigt kreativt av Diligentia att fundera ut denna typ av lösning för ett hotell mitt i Stockholm city, avslutar Lagerlöf.

#hotel with #hotell #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0