Interior
1 min lästid

Skansen 18 byggs om

18:e maj 2015, 11:50
Skansen 18 byggs om
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Arcona kommer att bygga om fastigheten Skansen 18 i Stockholm som bland annat inrymmer det befintliga hotellet Sergel Plaza. Efter renoveringen kommer fastigheten inrymma ett nytt hotell med ca 420 rum och 2 300 kvadratmeter restaurang- och mötesyta. Utöver hotellet tillskapas 4 000 kvadratmeter butiksyta.

Arcona har tecknat avtal med Stena Fastigheter Stockholm om att bygga om fastigheten Skansen 18 som är belägen vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan.

– I och med detta avtal har ännu ett viktigt steg i den pågående stadsutvecklingen av Brunkebergstorg passerats. Arcona har ett arbetssätt som stämmer mycket väl överens med hur vi vill samverka för att skapa ett attraktivt hotell och stora butiksytor mitt i city. Arcona blir därför en viktig part i utvecklingen av projektet, säger Nils Pers, vd på Stena Fastigheter Stockholm.

Samarbetet har redan påbörjats och projektet kommer att färdigställas och tas i bruk i etapper för att vara helt klart vid halvårsskiftet 2017.

#arcona #hotell #skansen #skansen 18
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0