Interior
3 min lästid

Traditionsrika Laholmen hotell har fått mer än en ansiktslyftning

31:a mars 2015, 09:47
Traditionsrika Laholmen hotell har fått mer än en ansiktslyftning
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Anrika Laholmen Hotell i Strömstad med sitt unika läge har inte bara grundligt renoverats och fått en modernare inredning. Även nöjeskoncepten harsetts över.
– Vi vill vara ett modernt fullservicehotell som även tilltalar en något yngre målgrupp, säger Ewa Svensson som koordinerat den största renoveringen på över 30 år.

Laholmens Hotell har utan överdrift ett fantastiskt läge. Denna anrika hotell- och konferensanläggning ligger omsluten av havet med en fantastisk utsikt som ger ett skönt lugn. Det är inte förvånande att många väljer att lägga konferenser i denna miljö eller åker hit för att koppla av.

Hotellet som tidigare varit ett Rica partnerhotell blir nu – i och med Scandics köp av denna norska kedja – ett Scandic partnerhotell.

Nyligen genomgick Laholmens Hotell en genomgripande renovering,
– Vi har i princip renoverat hela hotellet. Samtliga hotellrum och korridorer. Hela receptionen, köket, restaurang och även alla personalutrymmen har renoverats från betongen och upp. Berättar Ewa Svensson, som koordinerat hela renoverings- och ombyggnadsprojektet som tagit nästan två år från första idé till avslutat projekt.

I samband med renoveringen har dessutom hotellet byggts på med 19 nya rum, en relax, utrustats med möjlighet till träning, takterrass och en stor lounge med en pianobar i anslutning till restaurangen.
– Bakgrunden till renoverings- och ombyggnadsprojektet var att vi ville hänga med i tiden och bli lite mer moderna. Hotellet byggdes upp 1984 efter att ha brunnit ner tio år tidigare och förutom ett nytt konferenscenter 2005 och en ny nattklubb 2007 har vi endast gjort mindre tilltag av hotellet. Hotellet var i behov av en genomgång.

Laholmen Hotell i Strömstad

Tanken med färgvalen i den nya fasta inredningen är att de ska kännas moderna över en lite längre tid medan man tagit ut svängarna lite mer i lampor, bord, soffor och kuddar. Kort sagt den lösa inredningen.
 – Vi vill att gästerna ska känna att vi även fortsättningsvis är ett fräscht servicehotell med ett unikt läge. Mitt inne i staden, men ändå med en tydlig närhet till havet.

Dessutom har man tänkt till lite på konceptsidan där man tidigare bland annat haft dansband i restaurangdelen. Detta har nu ersatts med pianobaren.

Laholmen Hotell i Strömstad

Ewa Svensson berättar att tanken är att hotellet även ska kännas modernt av den kundgrupp som ofta är ute på konferens och har erfarenhet av denna typ av standard, service och kvalitet. Helt enkelt modernt men inte stelt. Lite som att komma till ett vardagsrum. Det var även några av ingångsvärdena till arkitektbyrån som anlitats.
– Med renoveringen vill vi fånga en något yngre målgrupp och kanske hitta nya stammisar.  Här är även vår geografiska närhet till Norge mycket viktig, avslutar Ewa Svensson.

Foto Karin Björk/Laholmen

#hotell #renovering
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0