Interior
3 min lästid

Så blir nya hotellet på Frösö Park

30:e mars 2015, 11:56
Så blir nya hotellet på Frösö Park
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I maj slår norra Sveriges största konferensanläggning och hotell upp portarna på Frösön i Östersund. Med utsikt över Storsjön och fjällvärlden i väster får gästerna möjlighet både att öka och sänka sin puls samt njuta av en interiör framtagen med sport och naturupplevelser som ledord.

Quality Hotel & Resort Frösö Park och mötesplatsen Frösö Convention Center riktar sig till såväl lokala, nationella som internationella gäster. Inriktningen är möten, träning och avkoppling med Storsjön och den jämtländska fjällvärlden som fond. Hotellet, som öppnar i maj, får 700 hotellbäddar samt 10 sviter.

– Frösö Park är ett riktigt sporthotell som uppmuntrar både till träning och njutning, höjd och sänkt puls om vartannat. Samtidigt som det är modernt och skandinaviskt bidrar byggnadens speciella egenskaper till att vi flörtar lite med en retroindustriell touch, berättar hotellchef Anders Wikberg.

Lekfullt sportigt

Konceptet är ett hotell för aktiva människor medvetna om sport och hälsa som vill komma ut i naturen. Efter en dag av konfererande eller sportande kan pulsen tas ned i spa:t med utomhuspool eller loungemiljön med utsikt över fjällandskapet.

– Sporten i inredningen är inte direkt iögonfallande men finns bakomliggande i alla detaljer. Aktiviteten speglas också i lekfulla inslag som biljardbord, pingisbord och flipperspel, berättar Bronwynn Welsh som tillsammans med Kristiina Gilts Stenhardt på Doos Arkitekter ritat delar av interiören. Hon fortsätter:

– Hela känslan i alla delar av inredningen ska vara inbjudande, varm och samtidigt lugn. Detta är absolut inte något traditionellt fjällhotell med renskinn och skidor på väggarna. Quality Hotel & Resort Frösö Park är mer casual och med hög trivselfaktor. Man ska känna sig lika bekväm i kostym som i ulltröja.

Jämtländska fjällen som fond

Hotellet genomsyras av naturliga materialval som trä, sten, betong och mässing och färgskalan är relativt återhållsam och naturnära. Stora fönsterpartier binder samman hotellet med omgivningen.

– Våra första tankar gick till ljuset och skogen i Jämtland. Ljuset som det finns oändligt av under sommarhalvåret och är en stor bristvara under vintertid. Skogen som kan vara skrämmande mörk men i solljuset är inbjudande och utstrålar värme, förklarar Bronwynn Welsh.

Bland produktvalen återfinns soffan Story från Ihreborn, stolen Miss Holly från Stolab, Andreu Worlds Manfred soffa, fåtöljen Nub Lounge, Mitabs pall Button samt konferensrumsmöbler från Lammhults och Horreds m fl.

– Det ställs högre krav på inredningen när utsikten är så här magnifik. Inredning som matchar och kompletterar vyn och som är lika långsiktigt hållbar som naturen utanför, berättar Mats Genym på Input interiör som projektlett och förverkligat interiören.

Första på 20 år

Quality Hotel & Resort Frösö Park är det första nybyggda hotellet i Östersund på 20 år och kan också dra nytta av Åre Östersund Airport som nära granne.

– Man ska kännas sig som hemma här. Ambitionen är en trivselkänsla som får en att vilja vistas här länge och sedan komma tillbaka, avslutar Anders Wikberg.

#försön #frösö park #hotell #interiör
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0