Interior
1 min lästid

Nya Hotel Kungsträdgården invigt

30:e mars 2015, 08:58
Nya Hotel Kungsträdgården invigt
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ombyggnaden av Hotel Kungsträdgården står nu klar. Resultatet är ett exklusivt hotell mitt i centrala Stockholm med etthundra individuellt utformade rum. Byggnaden har anor från 1700-talet och det kulturhistoriska värdet har ställt höga krav på varsamhet genom hela projektet.

Ombyggnaden från kontorsverksamhet till hotell påbörjades 2012 och nu, tre år senare, har hotellet öppnat för sina första gäster. LINK arkitektur anlitades för projektet som har präglats av hänsyn till byggnadens antikvariska värden – bärande strukturer och snickerier har bevarats och färgsättningen av interiören har omsorgsfullt tagits fram med utgångspunkt i byggnadens historik.

Hotel Kungsträdgården LINK arkitektur

Tisdagen den 24 mars invigdes hotellet med en festlig tillställning där gästerna fick möjlighet att se de omsorgsfullt utformade hotellrummen – alla individuellt inredda. Rummen har utsikt mot Kungsträdgården och mot den gamla innergården som försetts med ett glastak och nu rymmer en vinterträdgård, hotellets lobby och en ny restaurang.

Bakom projektet står LINK arkitekturs uppdragsansvarig arkitekt Stefan Bergkvist, arkitekterna Henriette Larsson, och Vittorio Randazzo samt inredningsarkitekt Laila Boström.

Foto: Hotel Kungsträdgården

#hotell #link arkitektur #renovering
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0