InteriorVärldens största designhändelse
3/04/2014 2min lästid

Världens största designhändelse

3/04/2014 2min lästid
Världens största designhändelse

Foto: Input Interiu00f6r

Den 8-13 april väntas 300 000 personer från 160 länder

Världens största designhändelse, Salone Internazionale del Mobile, är här. Den 8-13 april väntas 300 000 personer från 160 länder besöka möbelmässan i Milano för att ta del av det senaste inom inredning, design och kultur.

Salone Internazionale del Mobile äger i år rum för 53:e gången med över 1 400 utställare på plats. Staden Milano satsar i år särskilt mycket på värdskapet under årets mässa och ser den som en generalrepetition inför nästa års världsutställning, Expo 2015, i Milano.
– Den kommande veckan är årets största höjdpunkt med hela branschen samlad på en och samma plats. Det brukar bli tydligt varåt det svänger och vilka tendenser som är starkast. Personligen hoppas jag på ett ännu större ansvarstagande för våra gemensamma resurser. Inte bara i enskilda produkter utan på ett mer övergripande plan, berättar Johan Olsson, som tillsammans med kollegorna på Input interiör är på plats i Milano i nästa vecka.  

Vartannat år har Milanomässan fokus på belysning och vartannat år är det kök som gäller. Under namnet EuroCucina har det i år blivit dags för framtidens kök att visas upp på 25 000 kvm. För första gången äger också International Bathroom Exhibition rum under Milanoveckan. SaloneSatellite är i sin tur den del av mässan som är tillägnad unga lovande designers.

Milanomässan pågår på det över 220 000 kvm stora mässområdet men även runt om i Milanos stadskärna.
– Sedan ett par år har mässområdet stärkt sin position mot resten av staden. Allt fler väljer mässan som plats för sina lanseringar. Men ska man nämna någon stadsdel som breder ut sig allt mer så är det nog Brera Design District. Det får man inte missa, avslutar Johan Olsson. 

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!