InteriorScandic till final i European Hotel Awards
30/08/2013 2min lästid

Scandic till final i European Hotel Awards

30/08/2013 2min lästid
Scandic till final i European Hotel Awards

“Vi har hittat helt rätt när det gäller designen”

Med start 2012 renoverar Scandic, i samarbete med fastighetsägaren Pandox, 21 väghotell runt om i Sverige. Först ut var Scandic Upplands Väsby som stod klart i december 2012. Nu prisas hotellet, och design- och arkitektbyrån Koncept, för inredningen och är en av fem finalister i den prestigefulla tävlingen European Hotel Awards 2013.

Det nya hotellkonceptet, som implementeras på samtliga 21 hotell som renoveras, har utvecklats med hänsyn till förändrade familjekonstellationer, nya resemönster och omvärldstrender. Renoveringarna omfattar allt från reception och lobby till restaurang och hotellrum.

Design- och arkitektbyrån Koncept har skapat en enhetlig inredningsarkitektur som appliceras på alla ombyggda hotell för att skapa en igenkänning. För att ändå ge de olika hotellen sin unika särprägling har lokala element som kändisar, företeelser och symboler lyfts fram på specialdesignade tapeter i rum, restaurang och konferensdelar. I Upplands Väsby märks till exempel popgruppen Europe, i Helsingborg Ramlösaflaskan och i Umeå björkar och Västerbottensost.

–  Finalplatsen i European Hotel Awards är ett kvitto på att vi har hittat helt rätt när det gäller designen av våra väghotell. Gästerna som bor och vistas där ställer höga krav på både rum och publika ytor och vi har även fått otroligt bra respons från dem, säger Scandics varumärkesansvarige Johan Michelson.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!