Infrastruktur Vägar
2 min lästid

Skåne bäst på miljöfordon

23:e mars 2015, 09:02
Skåne bäst på miljöfordon
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Region Skåne är återigen bästa landsting i Sverige med störst andel miljöfordon och lägst klimatpåverkan. I kategorin om störst förbättring under 2014 kommer Region Skåne på en delad andra plats. Resultaten framgår av utvärderingen Miljöfordonsdiagnos 2015.

Miljöfordonsdiagnosen görs varje år och innebär att kommunernas och landstingens fordonsflottor utvärderas utifrån ett energi- och klimatperspektiv. Region Skåne håller en jämn hög nivå och har en kontinuerlig förbättring av fordonsflottan, det visar den årliga undersökningen.

– Det är fantastiskt roligt att vi år efter år lyckas hålla oss i topp, säger Mikael Wihlborg, affärsområdeschef för Skånetransport, Regionservice. I fjol var vi etta i kategorin bästa förbättring, i år kom vi på en andra plats. Det innebär att vi varje år fortsätter att utveckla vår fordonsflotta ur ett miljöperspektiv vilket vi är mycket glada för.

Region Skåne har ett offensivt miljöprogram där ett av målen är att hela organisationen ska vara 100 procent fossilbränslefri i transporter och energianvändning år 2020.

Att köpa in fordon som kan köras på förnybara bränslen är en av flera åtgärder för att nå detta mål. Region Skåne satsar på att öka produktion, distribution och användning av biogas, och en stor del av vår fordonspark drivs på biogas.

Miljöfordondiagnos 2015 genomförs av Miljöfordon Syd och Bisnode med stöd av Energimyndigheten, Trafikverket och Sveriges Kommuner och landsting.

#miljöbil #region skåne
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0