Infrastruktur Vägar
2 min lästid

Tunnelbygge i Norge för NCC Construction

17:e oktober 2014, 08:51
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC Construction har fått i uppdrag att bygga en ny tunnel på E134 mellan Gvammen och Århus i norska Telemark. Byggtiden löper över fyra och ett halvt år och kontraktet är värt 1 140 MSEK.

– Vi är mycket glada över att ha blivit valda av norska Vägverket. NCC:s tekniska kompetens gör oss konkurrenskraftiga på stora infrastrukturprojekt något som kommer de som bor och verkar i Telemark till godo, säger Håkon Tjomsland, affärsområdeschef för NCC Construction Norway.Den nya tunneln blir 9,4 km lång. Dessutom ska 1,1 km väg byggas på var sin sida om fjället, 5 km lokala vägar samt två korsningar. Ordern innehåller också flera mindre broar och portaler samt andra konstruktioner längs sträckningen.

Tunneln kommer att ha tvåvägstrafik. I och med att vägen dras genom tunneln från Gvammen till Århus förkortas E134:ans sträckning med cirka 11 km. Även framkomligheten och trafiksäkerheten kommer att förbättras på sträckan.

NCC har gedigen erfarenhet från avancerade tunnel- och infrastrukturprojekt i Norge. På anläggningsplatsen kommer NCCs eget miljökoncept Grön byggarbetsplats att användas. Det innebär hårdare krav än vad myndigheterna ställer på exempelvis energianvändning och avfallshantering.

– Vi bidrar till en hållbar bygg- och anläggningsbransch genom omfattande miljöåtgärder i projektet, säger Sigrid Strand-Hansen, miljöchef för NCC Construction Norway.

Arbetet påbörjas under 2014 och ska vara slutfört 2019. Ordern registreras i affärsområdet NCC Construction Norway under det fjärde kvartalet.

#ncccontruction #tunnelbygge
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0