Vägar
1 min lästid

Skanska tecknar vägkontrakt i Storbritannien

15:e november 2023, 09:23
Skanska tecknar vägkontrakt i Storbritannien
Foto: Janerik Henriksson/TT.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Tilläggskontraktet avser i första hand ökade kostnader orsakade av ett rättsligt bestridande av den nya vägsträckan. Kostnaderna är hänförliga till påföljande försening av byggstart och till den påföljande effekten av hög inflation.

Det totala kontraktet, nu värderat till GBP 679M, cirka 9,0 miljarder kronor, omfattar design och byggnation av en ny 16 kilometer lång tvåfilig vägsträcka mellan Black Cat-rondellen i Bedfordshire och Caxton Gibbet-rondellen i Cambridgeshire. Ett antal vägkorsningar ska också uppgraderas, varav en ny korsning vid Black Cat-rondellen som ska förbättra trafikflödet till motorvägen A1 och den nya vägsträckan.

Projektet väntas ge avsevärda vinster genom minskade förseningar i trafiken då kapaciteten längs vägsträckan utökas. Det väntas också bidra till att förstärka potentialen för långsiktig ekonomisk tillväxt i den större regionen Oxford-Milton Keynes-Cambridge, vilket identifierats vara av nationell vikt av landets regering.

Skanska har erhållit en så kallad Notice to Proceed från National Highways, vilket innebär att byggnationen nu kan påbörjas före årsskiftet. Den nya vägsträckan ska öppnas för trafik 2027.

#england #skanska #storbritannien
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0