Byggindustrin
1 min lästid

Veidekke kontrakteras för uppdrag vid Viscariagruvan

18:e maj 2022, 09:37
Veidekke kontrakteras för uppdrag vid Viscariagruvan
Översikt Viscaria. Bild: Videkke
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Copperstone förbereder nyöppning av den tidigare nedlagda gruvan Viscaria, väster om Kiruna.

– Detta är en viktig milstolpe för Copperstone. Vi har byggt upp ett erfaret team av experter där vi alla delar ambitionen att återstarta Viscaria kopparproduktion på ett ansvarsfullt sätt och bidra såväl lokalt som globalt. Fyndighetens höga kopparhalt, bedömda mineraltillgångar och geografiska placering innebär att vi har mycket goda förutsättningar att leverera kvalitativ och hållbart producerad koppar – en metall med central roll i omställningen mot ett elektrifierat och ett CO2-neutralt samhälle, säger Copperstones vd Anna Tyni, i Vediekkes pressmeddelande om uppdraget.

Projektet har inletts med projektering av bro och tilltänkt väglinje. Bron kommer att lyftas på plats i början av hösten vid ett 72 timmar långt underhållsstopp på järnvägen, med planerat trafikpåsläpp i december.

– Vi tackar för förtroendet och ser framemot ett nära och givande samarbete. Det är ett spännande projekt och vi är glada att få vara med och bidra till att nå klimatmålen och utvecklingen av Kiruna, säger Mathias Rönnholm, regionchef Veidekke Anläggning Nord.

#gruva #väg #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0