Infrastruktur Vägar
2 min lästid

Komplext trafikanordningsprojekt går till Lambertsson

30:e augusti 2021, 08:04
Komplext trafikanordningsprojekt går till Lambertsson
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Lambertsson vinner ihop med Svensk Armering & Betong Byggen AB upphandling om trafikanordningar vid vägarbetet på den hårt trafikerade Södertäljevägen.

Lambertsson utses av Trafikverket till utmärkningsansvariga när Svensk Armering & Betong Byggen AB ska byta brolager på Södertäljevägen vid Essingeleden i Stockholm efter ett gemensamt anbud. 

Uppdraget innebär att Lambertsson blir ansvariga för projektets trafikanordningsplan. Det omfattar att leverera samt etablera trafikanordningar, men också att förse byggarbetsplatsen med ström, byggplattform och modul. 

Johan Hägg, TA-chef region Öst, ser uppdraget som en möjlighet för Lambertsson att visa sin bredd inom trafikanordningar och säkerhet.

– Vi har alla de här delarna i vår organisation redan från början. Vi levererar inte bara en produkt utan allt till ett bygge, säger Johan Hägg.

Södertäljevägen är en hårt trafikerad väg där både lastbilar och personbilar passerar i 70 kilometer i timmen, och trafiken kommer att fortsätta under byggets gång. 

– Det är jätteviktigt att alla projekt som jobbar vid en väg eller på en väg har rätt skydd för allas säkerhet. Vi har kompetensen och specialkunskapen för att leverera alla sorters trafikanordningsplaner. Det är vår styrka, fortsätter Johan Hägg.

Körbanorna på Södertäljevägen kommer att flyttas i sidled och hastigheten kommer att reduceras, men det kommer att vara full framkomlighet på Södertäljevägen och Västberga allé under projektets gång.

Arbetet sker dag- och nattetid från augusti fram till månadsskiftet mellan oktober och november. 

Anbudet lämnades in gemensamt av Lambertsson och Svensk Armering & Betong Byggen AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0