Vägar
2 min lästid

Här är det vanligaste namnet på våra bilar

21:a mars 2017, 12:25
Här är det vanligaste namnet på våra bilar
Ett av de vanligaste namnen på bilen i Sverige är Pärlan.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

En femtedel av svenskarna döper sina bilar, det visar en ny undersökning som Novus tagit fram på uppdrag av Circle K. Det vanligaste är att man döper bilen till olika personnamn eller gör kopplingar till registreringsskylten. Undersökningen visar att Pärlan och Bettan är de två hetaste kandidaterna  när de kommer till att namnge sin bil.

Syftet med undersökningen är att kartlägga svenskarnas relation till bilen. Bland annat visar undersökningen att cirka var femte svensk har ett smeknamn på någon bil i hushållet och det mest populära namnet bland de tillfrågade var Pärlan (26 %) följt av Bettan (17 %).

”Svensken gillar att prata med bilen”

Undersökningen visar vidare att nästan var fjärde svensk pratar med bilen. Andelen är ännu högre bland kvinnor där uppemot en tredjedel uppger att bilen är en samtalspartner. Det vanligaste samtalsämnet är trafiken (52 %) men det finns också de som lyfter diverse problem (12 %) med sin motordrivna vän.

– Vi som drivmedelsaktör arbetar ständigt med att utveckla våra produkter för att bilen ska må så bra som möjligt. Det är superkul att så många svenskar döper sina bilar och pratar med dem, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K.

Just glädje är en av de känslor som många svenskar kopplar ihop bilen med (30 %). Andra vanliga associationer är tacksamhet och kärlek men den känsla som de allra flesta förknippar bilen med är frihet (44 %). Omkring 3 procent kopplar ihop bilen med nervositet och endast 2 procent tycker att den är ett irritationsmoment.

– Många svenskar verkar lysa upp när de tänker på bilen. Det är förstås väldigt kul och förhoppningsvis är det ett resultat av att bilarna också mår bra, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K.

Lista över de mest populära namnen

  1. Pärlan
  2. Bettan
  3. Silverpilen
  4. Turbo
  5.  Faran

På frågan om vilket namn som tilltalade mest svarade 37 procent inget av ovanstående och 7 procent svarade vet ej

Lista över de mest populära samtalsämnena

  1. Trafiken
  2. Livet
  3. Problem
  4. Vädret
  5. Utsikten

På frågan om vad de tillfrågade helst pratar med bilen om svarade 35 procent annat och 6 procent svarade vet ej

#circle k #namn på bil #namnge bilen #vanligaste namnet på bil
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0