Infrastruktur VA
1 min lästid

WSP anlitas för nya vattentornet

7:e december 2016, 10:59
WSP anlitas för nya vattentornet
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Tekniska förvaltningen i Örebro kommun har gett WSP uppdraget att som generalkonsult ansvara för anläggningsprojekteringen av stadens nya vattenreservoar. Bygget kommer att påbörjas under 2017.

– Vårt ansvar omfattar mark, geo, byggkonstruktion, projektledning, VA, rör och el, säger Peter Nilsson, WSPs uppdragsansvariga i projektet. Det allra viktigaste är förstås att se till att vattnet till örebroarna har en hög kvalitet och att kommunens högst ställda miljömål uppnås. Detta ställer krav på byggnaden, säkerheten och på alla leverantörer och deras varor och tjänster. Det är mycket spännande att vara med från början i ett så stort och viktigt projekt som berör så många människor.

Den nya högreservoaren har formen av en cistern som är 15 meter hög med en diameter på 45 meter. Utformningen har tagits fram av Ett Ark Arkitektur som med förslaget ”Lyra” vann kommunens arkitekttävling för den nya högreservoaren. Den får dubbelt så stor kapacitet som det nuvarande vattentornet Svampen. Med sina 15 000 kubikmeter kommer Lyra ensam att klara Örebros vattenförsörjning till 2050.

Svampen som byggdes för sextio år sedan kommer att finnas kvar som turistmål och landmärke även om dess roll som vattenreservoar upphör när Lyra tas i bruk 2019.

#örebro #vattentorn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0