VA
2 min lästid

De tar hem VA-uppdrag i Sälen

15:e januari 2024, 09:17
De tar hem VA-uppdrag i Sälen
Bildkälla: ByggDialog.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

ByggDialog fortsätter att expandera inom vatten- och avloppsprojektssektorn. Under hösten 2023 blev det klart att de kommer att vara totalentreprenörer för om- och tillbyggnaden av flera VA-anläggningar i Sälenfjällen.

Just nu är bolaget i processen att upphandla partneringunderentreprenörer och projektörer.

Projekteringsarbetet inleds i januari, och produktionen börjar under våren eller sommaren 2024.”

– Vi tackar för förtroendet att tillsammans med Vamas skapa spillvattenreningsverk i Sälen och dess närmaste omgivning med fokus på ett totalt samarbete och dialog. Allt för att nå ändamålsenliga och prisvärda reningsverk, säger Christian Broström, projektchef på ByggDialog.

“Känner en trygghet”

– Det har för Vamas varit en lång och bitvis utmanande resa som lett oss fram till ett avtal med ByggDialog. Valet av strategisk partnering för våra projekt inom spillvattenrening gör att vi med en gemensam organisation och samlad kompetens kan tillgodose våra behov på bästa sätt. Detta är inte minst viktigt då större delen av arbetena kommer att utföras under pågående drift med krav på minsta möjliga påverkan av reningsprocessen. Vi känner en trygghet i det arbete som påbörjats och ser fram emot att lösa de utmaningar som ligger framför oss tillsammans med ByggDialog, säger Mårten Sundström, projektchef på Vamas.

Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB är ett helägt kommunalt bolag. Verksamheten är uppdelad i två affärsområden: Vattentjänster och Återvinningstjänster. Förutom att leverera dricksvatten, rena spillvatten och samla in hushållens avfall ansvarar Vamas även för slamtömning. Bolaget har kontor i Malung och Sälen.

#byggdialog #malung #sälen #vamas
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0