VA
2 min lästid

VA-koncern förvärvar två bolag

14:e augusti 2023, 07:49
VA-koncern förvärvar två bolag
Från vänster till höger: Aquasvea: Ola Carlsten, Projektansvarig Väst/Syd, Daniel Ellis, Projektansvarig Öst/Nord, Anders Kristiansson VD, Per-Olof Kull, Partnering och processansvarig Uniwater: Andrea Edström, CFO, Fredrik Jonsson, VD, Johan Wallén, förvärvsansvarig.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Förvärven av de två bolagen ligger i linje med koncernens strategi att skapa en bred portfölj av specialister inom vatten och avlopp och öka geografisk närvaro i Norden, skriver bolaget.

– Vi ser en ökande efterfrågan inom ny- och ombyggnation av vatten- och avloppsreningsverk, drivet av ett eftersatt VA-nät och en stark trend av mer samverkan. Med Aquasvea och IBAB i gruppen kommer vi kunna tillgodose våra kunders behov i större utsträckning och långsiktigt stärka hela vårt affärserbjudande, säger Johan Wallén, förvärvsansvarig på Uniwater.

Aquasvea grundades 2011 och leds sedan januari 2022 av VD Anders Kristiansson. Han beskriver Aquasvea som en effektiv projektorganisation, med expertis inom maskin- och processteknik och ett framgångsrikt företag med drivna individer, som projekterar och levererar effektiva vattenreningsanläggningar med ny teknik. Med säte i Stockholm och filial i Göteborg genomför Aquasvea projekt i hela Sverige, ifrån Kiruna i norr till Vellinge i söder.

Anders Kristiansson ser fram emot att Aquasvea blir en del av Uniwater, både för strategisk utveckling och för tillväxt.

– VA-Sverige står inför en stor upprustning och det är spännande att vara med på den resan. Vi tilltalades av mixen av företag inom Uniwater och satsningen på hållbarhet. Hållbart företagande är viktigt för oss på Aquasvea, vi värnar om vår omgivning med ren energi, rent vatten, resurseffektiva processer och ett cirkulärt samhälle. Vi är övertygade om att Uniwaters organisation öppnar möjligheter för fortsatt framgång och att utmana oss att ta mer plats i denna viktiga bransch, säger Anders Kristiansson, VD Aquasvea.

Industri & Bygginstallationer i Norden AB (IBAB) grundades 2022 och är baserade i Uddevalla. IBAB består idag av drygt 20 medarbetare, som leder, tillverkar och installerar vid renovering, ny- och ombyggnation av pumpstationer, vatten- och reningsverk.

– Det känns helt rätt att IBAB har blivit en del av Uniwater. Vi får bra möjligheter att fortsätta växa i snabbare takt, tillsammans med övriga bolag inom Uniwater-koncernen, säger Fredrik Dahlqvist, VD IBAB.

#aquasvea #uniwater
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0