Senaste nytt infrastruktur
19:e februari 20161 min lästid

Nya snabbladdare mellan Stockholm och Sundsvall

19:e februari 20161 min lästid
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Laddoperatören CLEVER har driftsatt fyra nya snabbladdare för elbilar längs E4:an mellan Stockholm och Sundsvall och fortsätter att utöka laddnätverket norrut.

De nya snabbladdarna finns på Statoil i Hudiksvall, Statoil i Söderhamn, Statoil i Gävle och GULF i Tierp. Längs sträckan finns även ytterligare en planerad driftsättning av snabbladdare i Gnarp.

– Snabbladdarna är strategiskt placerade för att tillgodose elbilisters transportbehov, säger Fredrik Nordin, vd vid CLEVER Sverige.

De nya snabbladdarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Den typiska laddningstiden är mellan 15 och 30 minuter.

Laddkort från CLEVER kan köpas i butiken på Statoils stationer. Det innebär att alla elbilsförare, även de som inte redan är CLEVER-kunder, kan köpa ett laddkort på plats och ladda sin bil.

På CLEVERs smartphone app kan man se alla laddstationer i CLEVERs laddnätverk. Här kan man också se om stationen är ledig och vilka kontakter som erbjuds. Om en laddare är tillfälligt ur funktion syns även denna information i appen.

#clever #elbilar #energi #infrastruktur
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0