Senaste nytt infrastruktur
5:e oktober 20153 min lästid

Nio finalister till tungt branschpris

5:e oktober 20153 min lästid
Nio finalister till tungt branschpris
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nu är finalisterna utsedda till transportsbranschens tyngsta pris – Future Transport Award, som delas ut under festliga former på Elmia Future Transport i Jönköping den 7 oktober. Tre finalister tävlar i tre kategorier var – Public Transport, Intermodal Goods och Road Safety.

I kategorin Intermodal Goods är DB Schenker/Jula-pendeln, Real Rail och Green Cargo/Bring nominerade. DB Schenker/Jula-pendeln är nominerade för ett klimatsmart och logiskt effektivt transportupplägg från importhamn till centrallager. Real Rail nomineras för att på ett målmedvetet och effektivt sätt ha utvecklat sina godstransporter mellan södra/västra Sverige och mellersta/övre Norrland med ansvar för stora delar av hela kedjan, till exempel egna lastbilar.

Green Cargo/Bring nomineras för att de båda bolagen i stor omfattning börjat använda intermodala transporter, utnyttjande och växlande av flera transportsätt för godsenheter, mellan Skåne och Stockholm och även Sverige och Norge. Green Cargo vann priset förra gången det delades ut, 2013, men då med en annan motivering. Nu kan de alltså vinna det prestigefyllda priset ännu en gång.

– Vi är mycket glada över att vara nominerade i år igen. Det stärker oss i tron på vår styrka att bygga effektiva och hållbara transportlösningar både för stora och små transportköpare, säger Sohana Josefsson, marknads- och kommunikationsdirektör i Green Cargo.

Helhetsgrepp och nav

I kategorin Public Transport är finalisterna Eskilstuna kommun, Mora resecentrum och Stenpiren resecentrum i Göteborg. Eskilstuna kommun nomineras för sitt helhetsgrepp för resande i Mälardalsregionen både för person- och godstrafik.

Mora resecentrum, som invigdes i slutet av förra året, utses till finalist för att den nya knutpunkten underlättar resor, möten, kollektivtrafik och aktiviterer med snabba byten mellan färdmedel. Stenpiren resecentrum i Göteborg nomineras för att staden genom sitt alldeles nybyggda resecentrum enligt juryn får en attraktiv och välfungerande knutpunkt och terminalbyggnad, ett nav för byten mellan spårvagn, buss och färja.

Säkerhet och arbetsmiljö

I kategorin Road Security är finalisterna NCC, Sensys och VTI. Alla tre nomineras för olika lösningar och koncept som de har tagit fram för att förbättra säkerheten och arbetsmiljön vid vägarbeten.

Alla nominerade presenterar sina lösningar i seminarieform på mässan. Själva priset delas sedan ut under festliga former när alla är samlade till branschens stora kväll den 7 oktober.

– Det är ett tungt pris i dubbel bemärkelse. Det är gjutet i mässing och väger drygt fyra kilo, men den stora tyngden ligger i att det är det enda pris som delas ut inför en så stor samlad branschpublik. Vi ser också att både intresset för priset och antalet nomineringar ökar för varje år, säger Jörgen Nyström, mässansvarig för Elmia Future Transport.

#elmia #future transport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0