Infrastruktur Senaste nytt infrastruktur
1 min lästid

Spårvagnar för fyra miljarder

8:e juni 2015, 14:06
Spårvagnar för fyra miljarder
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bombardier och Wiens trafikförvaltning, Wiener Linien, har tecknat avtal om leverans av 119 FLEXITY-spårvagnar till ett värde av 431 miljoner euro, motsvarande cirka 4 miljarder kronor.

Kontraktet omfattar även underhåll och service under 24 år. Här ingår också en option avseende ytterligare 37 fordon.

De 34 meter långa spårvagnarna har plats för 211 passagerare och kommer att tillverkas vid Bombardiers anläggningar i Wien. FLEXITY erbjuder breda gångar, låga insteg och generösa utrymmen för barnvagnar och personer med funktionsnedsättning.

– Vi ville ha en spårvagn som är modern, bekväm och miljövänlig, som passar vår befintliga infrastruktur och som är prisvärd, säger Günter Steinbauer, vd för Wiener Linien.

Beprövad låggolvsteknik och boggier av typen BOMBARDIER FLEXX Urban tryggar mjuk och bekväm gång och reducerar slitage på hjul och spår. Tack vare det tillförlitliga drivsystemet BOMBARDIER MITRAC har FLEXITY-spårvagnar en tillgänglighet på över 95 procent.

Avtalets underhållsdel omfattar FlexCare, Bombardiers innovativa system för underhållsplanering. Genom detta kan kunden själv utföra underhåll på spårvagnarna vid egna verkstäder inom ramen för ett serviceprogram där Bombardier har det övergripande ansvaret. Systemet ger hög tillgänglighet och ger kunden goda möjligheter att planera och överblicka kostnader under kontraktsperioden.

#bombardier #spårvagn #wien
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0