Infrastruktur Järnväg
1 min lästid

Tågbyggare toppar Dow Jones hållbarhetsindex

17:e november 2021, 17:16
Tågbyggare toppar Dow Jones hållbarhetsindex
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Dow Jones Sustainability Index listar de företag som är ledande inom hållbarhet och för elfte året i rad finns franska Alstom med i absoluta toppskiktet.

“Det vittnar om företagets ledarroll inom hållbara affärsmodeller. Alstom fick en genomsnittspoäng på 75 av 100 i utvärderingen. Det placerar Alstom bland de fem procent som rankas högst”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Alstom behåller sin rankning samtidigt som DJSI noterar en rekordstor ökning på 33 procent i antal deltagande företag. 1843 företag har poängsatts, av över 5300 företag som bjudits in för att delta.

Enligt indexet är Alstoms starkaste områden: strategi för tillväxtmarknader, hantering av försörjningskedjor, rapportering om miljö och sociala frågor, rollen som samhällsaktör, filantropi och eko-effektivitet i verksamheten.

Inom områden som produkthantering, utveckling av humankapital och att attrahera och behålla talanger noteras signifikanta framsteg.

”Vi är stolta över att inkluderas i DJSI:s index för världen och Europa för elfte året i rad. Det visar att vi är hängivna CSR, som är hjärtat i vår affärsstrategi, Alstom in Motion. Vi ska bidra till koldioxidneutralitet inom transport, och bidra till social jämlikhet och inkludering genom ökad tillgänglighet och effektivitet hos allmänna färdmedel, säger Cécile Texier,  Sustainability & CSR Vice-President på Alstom.

#affärsmodeller #alstom #djsi #dow jones sustainability index #hållbar #hållbarhetsindex #järnväg #koldioxidneutralitet #sustainability #transport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0